1 may 2010

Investigant els gens de la mitosi

El procés de divisió cel·lular, anomenat mitosi, és un mecanisme molt conegut, però encara no se sap molt sobre els gens que intervenen exactament en aquest. Motiu pel que es crea el consorci d'investigació europeu anomenat MitoCheck.

Aquest té l'objectiu de conèixer en profunditat el mecanisme, estudiant les cèl·lules en divisió per saber el paper que té cada gen per separat en la mitosi.

Recentment han aconseguit obtenir vídeos que capten seqüències de la divisió formades per 190.000 fotografies, fent servir la tècnica Time-lapse (incrementant la velocitat). Gràcies a això, s'ha fotografiat la desactivació d'aproximadament 21.000 gens i s'ha pogut conèixer l'efecte d'aquests en la divisió cel·lular.



Segons Jan Ellenberg, biòleg del Laboratori Biològic Molecular Europeu (EMBL) i coordinador de MitoCheck, es tracta d'una investigació molt important que ha permès obtenir informació clau per entendre millor el procés, el qual es troba estretament relacionat amb la proliferació massiva de cèl·lules, el càncer.

Per a més informació visitar la web del consorci on es pot accedir a la base de dades pel nom dels gens, el nom del RNA o el fenotip mitòtic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario