9 may 2010

Sensors bioquímics en cèl·lules vives

Un grup d'investigadors del Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) ha fabricat xips de silici que incorporen diacetat de fluoresceïna, el qual pot interactuar amb substàncies intracel·lulars i les converteix en sensors.

En la investigació, els xips han estat introduïts en cèl·lules humanes i també de Dictyostelium discoideum, una ameba unicel·lular, on han pogut comprovar com aquestes es mantenien vives durant set dies després de la introducció.

A més, l'equip de l'experiment ha demostrat que els xips poden estar formats per diversos materials, així com incorporar estructures nanomètriques mecanitzades. Un dels investigadors, José Antonio Plaza, ha comentat que seria possible incorporar sensors mecànics, tèrmics o magnètics, i fins i tot combinar un sensor i un actuador permetent detectar si la cèl·lula es troba en condicions òptimes.

Aquesta nova tecnologia es podria començar a aplicar en estudis de biologia cel·lular per conèixer paràmetres intracel·lulars en viu i en temps real i conèixer l'actuació en una determinada part de la cèl·lula. Fins i tot, en un futur, es podria arribar a aplicar en la biomedicina.

No hay comentarios:

Publicar un comentario