2 may 2010

Beneficiats de l'escalfament global

Com ja es coneix, l'escalfament que esta patint la terra causa greus problemes, però també hi ha beneficiaris d'aquest, com per exemple:

- Les meduses, en contrast amb els temps difícils que estan passant la majoria dels organismes marins, estan augmentant la seva mida mitjana i es troben en temps favorables amb les condicions que s'estan experimentant als oceans (acidificació i increment de la temperatura). A més, es veuen beneficiades per la sobrepesca ja que disposen de més plàncton i menys competència per l'aliment.


- Groenlàndia (Greenland), fent honor al seu nom, s'està convertint en una terra més verda. El gel està desapareixent i dóna lloc a més terres per al cultiu, de les quals s'estan beneficiant els agricultors.

- La verola, que va ser declarada com eradicada l'any 1979, ara sembla ser que amb l'escalfament i el desglaç del gel de la tundra, podria reaparèixer a conseqüència del possible alliberament del virus atrapat en les bombolles d'aire, ja que té la capacitat de viure durant dècades sota el gel.

- Les muntanyes també s'estan beneficiant, ja que el desglaç dels glacials estan alliberant els pics més alts de la terra i sense aquest pes, poden créixer més fàcilment. És el cas dels Alps, on les muntanyes creixen 0,088cm per any.
- I a més, els satèl·lits estan girant més ràpid a causa de l'augment del CO2 a l'atmosfera. Això afecta a la termosfera i la fa menys densa, permetent accelerar la velocitat dels satèl·lits i allargant la seva vida operativa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario