14 may 2010

Desxifrant els codis d'unió del genoma

Investigadors de la Universitat de Toronto han publicat, el passat 6 de maig, a la revista Nature l'article 'Deciphering the Splicing Code', on l'equip descriu com el codi ocult dins el DNA explica com un nombre limitat de gens humans poden produir missatges genètics i generar òrgans de gran complexitat.
L'any 2004, la seqüenciació del genoma humà va permetre trobar aproximadament 20.000 gens; però també es va descobrir que aquests consten de milers de missatges genètics que són utilitzats per les cèl·lules vives per generar instruccions sobre l'activitat cel·lular. El nou coneixement d'aquests missatges ha estat possible gràcies a la utilització d'un nou mètode d'anàlisi biològic assistit per ordinador que troba contrasenyes ocultes en el genoma, les quals s'anomenen 'codis d'unió'.
Fins ara els investigadors no podien predir la reordenació o unió dels missatges genètics dins una cèl·lula viva, però a partir d'aquest l'estudi s'han pogut realitzar prediccions precises.


El descobriment científic permetrà entendre millor processos complexes dins les cèl·lules, ajudant a prevenir malalties de gran importància en l'actualitat com el càncer o desordres neurodegeneratius.

No hay comentarios:

Publicar un comentario