24 abr 2010

Inauguració del Laboratori de Microscòpia Avançada a Zaragoza

Aquesta setmana s'ha inaugurat, al Campus Ebre de la Universitat de Zaragoza, l'edifici d'Instituts Universitaris d'Investigació que inclou tres centres: l'Institut de Biocomputació i Física de Sistemes Complexes, l'Institut d'Investigació en Enginyeria d'Aragó i l'Institut de Nanociència d'Aragó que inclou el Laboratori de Microscòpia Avançada (LMA). Aquest conté un dels microscopis més avançats del món, el Titan, que té una resolució dins el rang del sub-angstrom (la deumilionèsima part d'un mil·límetre) i permet observar materials microscòpics i analitzar les seves propietats.
Gràcies a aquestes instal·lacions, es podran desenvolupar biosensors per detectar virus o proteïnes i també nous materials per als camps de la farmacologia, la biomedicina, la biotecnologia, l'electrònica, la nanotecnologia i l'agroalimentació. A més, es podrà també treballar en els sectors de l'automoció i les energies renovables.

El LMA pertany al Mapa d'Instal·lacions Científiques i Tecnològiques Singulars (ICTS) del qual també en formen part el Gran Telescopi de Canàries i el Sincroton Alba de Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario