3 abr 2010

Llacuna amb arsènic...i vida!

Un grup d'investigadors ha trobat flamencs i microbis, aquests últims encara no identificats, que aconsegueixen viure a la "Laguna del Diamante" a Argentina que es caracteritza per contenir aigües salobres, hiperalcalines i amb elevats nivells d'arsènic.


Aquests organismes poden ser claus per crear noves aplicacions científiques en base a la seva resistència a les condicions extremes de la llacuna, ja que cal tenir en compte també que aquesta es troba a 4.600m per sobre del nivell del mar (més radiació ultraviolada i menys oxigen) i la presència de gasos tòxics que desprèn el volcà Maipo, actiu i molt proper.

És realment sorprenent que hi visquin organismes en aquestes condicions, especialment flamencs els quals s'alimenten dels tapets microbians mitjançant la filtració de l'aigua. A més, en aquests tapets, s'ha trobat també un mineral desconegut, compost per carbonat de calci i petits esculls de cristall vermell.


Actualment s'està treballant en la seqüenciació genètica dels microorganismes trobats als tapets i es té l'esperança de descobrir en aquests característiques útils per a aplicacions mèdiques o comercials; així com també obtenir informació primordial per entendre millor l'inici de la vida, ja que les condicions extremes de la llacuna són similars a les de la Terra arcaica.

Font: Nature News.

No hay comentarios:

Publicar un comentario