25 feb 2010

Darwin al cinema

Charles Darwin (1809-1882), naturalista anglès mundialment conegut per la seva teoria de l'origen de les espècies, va revolucionar la seva època, marcada pel creacionisme, i va aportar a la biologia les bases de l'evolució amb els conceptes de selecció natural i arbre de la vida.


Coincidint l'any passat, 2009, amb la celebració dels 200 anys del naixement de Darwin i amb la declaració del 2010, per part de Nacions Unides, com l'any de la biodiversitat; la passada tardor es va presentar al Festival Internacional del Cinema de Toronto la pel·lícula "Creation".

El film, dirigit per Jon Amiel i amb actors coneguts com Paul Bettany i Jennifer Connelly, es basa en la novel·la "Annie's Box" de Randal Keynes i narra part de la biografia de Darwin.



Es centra en el dilema que va tenir Darwin per publicar el llibre "L'Origen de les espècies", degut a la pressió per part de la seva esposa religiosa i la influència de la mort de la seva filla Annie, la qual li va produir una profunda crisi de fe i li va donar peu a qüestionar-se l'origen de la vida.

De moment, la pel·lícula no té data d'estrena a les nostres terres, però ja es pot trobar subtitulada per internet.

Per conèixer a fons les obres de Darwin us recomano la web: The Complete Work of Charles Darwin, la qual conté, en format pdf, tots els seus llibres, diaris i cartes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario