20 feb 2010

Coralls i el canvi climàtic

Segons la notícia presentada a la web de The New York Times, s'ha vist en diversos estudis de zones concretes com la simbiosi que fan els coralls amb algues resistents a la calor, els hi dóna més protecció davant el canvi climàtic (augment de la temperatura, acidificació de les aigües,...). Per aquest motiu, sorgeix l'idea d'importar aquestes algues a altres zones d'esculls coral·lins com a protecció; però es desconeixen els efectes que podrien causar aquestes introduccions.

Photobucket

Aquest article ha portat controvèrsia pel fet de dir que els coralls es troben molt influenciats per l'augment de la temperatura i també per l'acidificació de les aigües deguda a l'absorció del diòxid de carboni. Per això, la majoria dels lectors han mostrat el seu desacord amb certs aspectes de l'article, argumentant que s'ha demostrat com hi ha coralls que tot i no poder fer esculls coral·lins en aigües amb certa acidesa, poden resistir i viure independents i en formes lliures. A més, mencionen que els coralls van evolucionar en el Cambrià on els nivells de diòxid de carboni eren elevats, així com també la temperatura.

Per tant, la simbiosi amb les algues té realment alguna relació amb el canvi climàtic? És necessària la protecció donada per les algues? Cal realment activar l'alarma i prendre mesures, en relació amb les algues, davant els efectes del canvi climàtic en els coralls?

No hay comentarios:

Publicar un comentario