13 mar 2010

Nova granota que pateix un canvi de color impactant

Una nova espècie de granota, descoberta l'any 2004, Oreophryne ezra, pateix un canvi sorprenent de color en passar a l'edat adulta. Quan és jove presenta un color negre amb taques grogues, mentre que quan és adulta adquireix un color "carn" clar i ulls blaus.


Es troba en un petit bosc de muntanya al sudest de Papua, Nova Guinea, el qual ha estat durant molt de temps evitat pels habitants de la zona. Creuen que és un lloc tabú, habitat per esperits, degut a la boira que hi ha. Aquest fet pot haver influït en que la granota no hagi estat descoberta abans.

Hi ha altres granotes que també canvien de color en fer-se adultes, però no fan un canvi tant sorprenent i radical com aquesta.

Els biòlegs que estudien l'espècie es pregunten quin és el motiu pel que la granota, quan és jove, té uns colors similars a les granotes verinoses, com si fos una protecció, i en fer-se adultes adquireixen una tonalitat completament indefensa a simple vista.

El zoòleg Fred Kraus té intenció de resoldre aquest misteri del canvi de color i vol comprovar si la granota és verinosa quan és jove. Però hi ha un inconvenient i és que el bosc, tant petit, on es troba actualment l'espècie, està amenaçat pel canvi de temperatura que pateix degut a l'escalfament global, posant en perill les espècies que hi viuen, inclosa Oreophryne ezra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario